Sebija Izetbegović dobila otkaz na Medicinskom fakultetu u Sarajevu


Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, potvrdio je za N1 rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj.

“Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu, sada predaje drugi profesor”, rekao je Škrijelj za N1.

Također, Škrijelj je pojasnio razloge za smjenu Izetbegovića.

“Sebija Izetbegović je imala ugovor o radu na Medicinskom fakultetu koji nikada nije dostavljen Sveučilištu u Sarajevu, ali mi smo ga formalno otkazali. S obzirom da je ugovor o radu neodrživ nakon svih akata koje smo donijeli, odnosno odluka koje smo donijeli na Senatu i Sveučilištu. Epilog odluka koje su donesene proteklih mjeseci. Ne može na mjestu profesora biti netko kome je stavljanje van snage odluke oduzeto mjesto profesora”, rekao je Škrijelj za N1.

Prema dokumentaciji koju je N1 imao na uvid, Izetbegović je u odluci o prestanku radnog odnosa na Medicinskom fakultetu naveo sljedeće:

“Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu temeljem zaključenog ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. prosinca 2014., zbog poništenja odluke Senata Sveučilišta u Sarajevu. Sarajevo od 29. siječnja 2022. godine o izboru u zvanje redovitog profesora za područje „ginekologija i opstetricija“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu”.

Podsjetimo, Sebiji Izetbegović Sveučilište u Sarajevu prethodno je oduzelo akademske titule, nakon čega je ona pravdu potražila na sudu, a sve navedeno protiv nje nazvala je “političkim progonom”. Još se čeka sudski epilog.

Izetbegović, koja je trenutno direktorica KCUS-a, ne može biti direktorica ove ustanove bez navedenih akademskih zvanja, te je zbog toga Vlada Sarajevske županije uputila zahtjev Vladi BiH entiteta Federacije Bosne i Hercegovine da Izetbegović bude razriješena dužnosti.

NAJNOVIJE