SEJŠELSKI RAJ U KAOSU Velika eksplozija pokrenula poplave, oštećena je i zrakoplovna luka!

Na Sejšelima, izvanredno stanje proglašeno je nakon eksplozije koja se dogodila u industrijskoj zoni na najvećem otoku, Mahé, praćenoj poplavama. Poslovne zgrade su sravnane sa zemljom, a obližnji stambeni objekti su uništeni, ostavljajući za sobom stazu razaranja duž istočne obale otoka, prema izvješću BBC-a.

Wavel Ramkalawan, predsjednik Sejšela, izdao je naredbu građanima da ostanu kod kuće. Eksplozija se dogodila u ranim jutarnjim satima, pri čemu je nekoliko osoba ozlijeđeno, a nekoliko njih je evakuirano iz svojih domova. Prema izvješću, eksploziv je bio pohranjen u četiri kontejnera u građevinskoj tvrtki i tvrtki za vađenje kamena, prenosi BBC.

Oštećena je i međunarodna zračna luka iako se nalazi na udaljenosti od četiri kilometra, zatvorene su škole, dok bolnice rade samo za hitne slučajeve.

– Međunarodna zračna luka Sejšela još uvijek radi kao i trajektne linije između otoka, stoji na službenom profilu zemlje na X-u.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izdala je preporuku svojim stanovnicima na otoku Mahé da ostanu u svojim domovima do daljnjeg. Intenzivna kiša tijekom noći izazvala je poplave i klizišta, stvarajući dodatni pritisak na timove za hitne intervencije.

Nažalost, tri su osobe izgubile živote zbog uništenja njihovih domova. S obzirom na poplave koje dovode do odvodnje otpadnih voda u ocean, građanima se savjetuje da izbjegavaju plivanje. Predsjednik Ramkalawan je na nacionalnoj televiziji opisao katastrofu kao veliku nesreću te apelirao na građane da pokažu solidarnost prema onima koji su pogođeni.

NAJNOVIJE