SIGURNOST U FOKUSU Body kamere stižu iduće godine za policajce u ovoj županiji

Ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Admir Katica očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformama policajaca u Županiji Sarajevo u drugom tromjesečju iduće godine.

Još 2021. godine sam, uviđajući iznimnu potrebu, inicirao prema Vladi ŽS projekt nabavke body kamera prilikom čega smo u ovu svrhu predvidjeli 490.000 KM. Konačno, nakon mnogih poteškoća ulazimo u završnu fazu i vjerujem da će već u drugom tromjesečju iduće godine ove kamere biti na uniformama. Inzistirali smo na ovome jer ne pristajmo na kompromise kada je u pitanju zaštita policijskih službenika i građana koji budu u interakciji sa njima, rekao je Katica za Fenu.

Po njegovim riječima, inicijalni plan je da se ove kamere nađu na uniformama pripadnika Jedinice za promet, zbog toga što oni po prirodi svog posla najviše dolaze u interakciju s građanima.

To će biti odlična prilika za testiranje uređaja i navikavanje, kako službenika, tako i građana. Nakon toga je u planu uključivanje i drugih jedinica, a sve u skladu s prioritetima koje procijeni Uprava policije.

Ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

MUP ŽS još jednom pokazuje opredjeljenje u borbi za suzbijanje korupcije, monitoring kvaliteta rada i ponašanja policijskih službenika, ali i samih građana u međusobnoj interakciji. Nastavit ćemo modernizaciju i nabavku nove opreme svih policijskih službenika, a sve u svrhu podizanja stupnja sigurnosti, prvenstveno njih samih, a zatim i svih nas, zaključio je Katica u izjavi za Fenu.

NAJNOVIJE