ŠIROKI BRIJEG Tužiteljstvo traži da Denis Buntić ide u pritvor

Nakon što ga je sud u Ljubuškom, na kojem mu radi majka pustio na slobodu, Tužiteljstvo ŽZH traži da Denis Buntić ide u pritvor. Žaliti će se na odluku suda, a to su najavili priopćenjem:

Tužiteljstvo je dana 23.09.2023. godine u službenim prostorijama Županijskog
tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg ispitan osumnjičeni D.B. (rođen 1982. godine) i donesen nalog o provođenju istrage, istoga dana Tužiteljstvo je podnijelo prijedlog za određivanje pritvoraosumnjičenom Općinskom sudu u Ljubuškom.

D.B. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. i
st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH. Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na
slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Dana 23.09.2023. godine nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga za
određivanje pritvora Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je donio rješenje o odbijanju pritvora, izrekao mjere zabrane, a na koju odluku Općinskog suda u Ljubuškom će Tužiteljstvo pravovremeno uložiti žalbu.
Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom u cilju okončanja istrage u ovom
predmetu.

NAJNOVIJE