MAKEDONSKA POLICIJA Otac devojčice sudjelovao u otmici

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski održao je konferenciju za medije, na kojoj je rekao da je otac 14-godišnje Vanje G. sudjelovao u njenoj otmici, prenosi Nova.rs. Kako je ministar naveo, njen otac se sumnjiči da je pomogao u otmici kako bi iznudio novac od njene majke.

„Ministarstvo unutarnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva, tokom prošle noći rasvetlilo slučaj, obezbjeđeni su dokazi. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan zbog umješanosti u otmicu“, rekao je Spasovski, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim rečima, drugi ubijeni Panče Žežovski (74) nije bio povezan sa Vanjom, ali mu  je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo.

Maloljetnica je, prema navodima ministra policije, oteta sa ulaza u kuću nakon što je otac prethodno podelio informacije sa otmičarima.

„Glavni organizator i izvršitelj koji je 27.11.2023. godine negde oko 11 sati ubio maloletnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih je ministarstvo unutarnjih poslova moglo da dođe, izvršio je ovo krivično delo. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tle“, rekao je Spasovski.

Ubijena tinejdžerka iz Skoplja Vanja G. sahranjena je u okolini rodnog grada, priopćio ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, a kako je naveo, njen otac se sumnjiči da je pomogao u otmici kako bi iznudio novac od njene majke, prenosi Nova.rs.

„U vezi sa dva slučaja ubojstva osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloljetnice, je privedeno, obavljeno je saslušanje. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organiziralo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umješani imali koristi“, kaže Spasovski.

NAJNOVIJE