SKANDALOZNA SNIMKA “Ja sam ove godine izvukao 140.000 eura. Tu u ministarstvu pada lova…”

Tjednik Nacional objavio je danas nove poruke između smijenjenog Lovrinčevića i Marina Vlahovića nakon što su jučer objavili da je Lovričević reketario jedan medij.

Naime, Jurica Lovrinčević, posebni savjetnik sad već bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, nudio je lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih tvrtki i institucija.

Lovrinčević se jučer oglasio oko svega i rekao da nikad nije uzeo ni tražio proviziju, mito, “kuvertu”, “kickback” ili kako god to željeli nazvati.

Nacional je danas objavio novi transkrip razgovora. Prenosimo njegov dio.

“Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura”


Lovrinčević: Saša, vas dvojica i da to može stvarno funkcionirati. Imate prostora. Ja sam ove godine izvukao 140 hiljada eura, mogu i iduće godine isto, minimalno. Barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova, tak da, love ima, nije problem.

Vlahović: Da.

Lovrinčević: Samo znaš da ono da nitko nema problema, jebi ga znaš… Mene osobno zanima samo da obojica rade i da radite korisne stvari za društvo. Uvijek kažem, jebi ga ono. Ja mislim da tu jebi ga ima…

Vlahović: A kužim, mislim ja nemam, kak’ da ti kažem oni su u svađi, oni su se ovaj, ovaj je njemu napisao znaš ono…

Lovrinčević: Jebi ga to će se riješit, nije problem da ti s njim dogovoriš da mi to polako i kad ovaj vidi da ga mi nećemo zajebat da to funkcionira, znaš…To ti je ono 145 hiljada eura..

Vlahović: Sad do Nove?

Lovrinčević: Da! Još i vas dvojica to ti je ono…

Vlahović: To je pola od toga, ne?

“Pola tebi, pola Marku”


Lovrinčević
: Pola tebi, pola Marku…

Vlahović: Od tih 145?

Lovrinčević: Ne, ne 145 hiljada eura, možda i 150, znači to je ok, 160, imaš 75, pa 30 posto puta 7, 21, 22,5, znači to je 52, 53 tisuće eura, svaki dobije po 25, 26 hiljada eura, svi ste sve riješili međusobno sve, prebili sve dugove vaše ovo ono i svi su u dobroj situaciji!

Što je jučer objavljeno?

Nacional je jučer objavio da se radi o ukupno 200.000 eura, od čega su neke promidžbene kampanje već realizirane ili su u tijeku, a dio bi bio odrađen iduće godine.

Tjednik piše da se novac trebao podijeliti tako što bi polovicu zadržala televizija, a da od tog novca mogu nastaviti raditi Marko Ljubić i Vlahović, koji na Mreži TV imaju emisiju.

“Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Jedino što tražim da s nama podijeli”
Ali, piše Nacional, Lovrinčević je tražio dio isplaćenog novca nazad, i to da mu ga vrati Vlahović.

“Nabroji mu sve firme koje kontroliram. Znači, Janaf, Fond za nuklearnu energiju, to ti je sve ispod mene. Zatim ovaj fond za okoliš, Hrvatske vode. Osim Ministarstva i osim Hamaga, to sve ja kontroliram. Iz svih tih izvora ja mogu pustit”, govori Lovrinčević Vlahoviću, misleći pritom na Sašu Englera, direktora izdavača Mreže TV.

“Ako bude korektan”, odgovara mu Vlahović, na što mu Filipovićev savjetnik uzvraća: “Ako bude korektan. Da. Jedino što tražim da s nama podijeli”, navodi Nacional u objavljenim transkriptima.

Vlahović je također Nacionalu rekao da mu je Engler rekao da su mu iz Ministarstva gospodarstva blokirali razna financiranja i zamolio ga da popriča s Lovrinčevićem. Navodi da ga je pokušao uvjeriti da ne ucjenjuje Englera, ali da mu je Lovrinčević rekao da mu je Engler ostao dužan 15 tisuća eura te da neće prestati dok mu ne vrati taj novac. Vlahović je rekao Nacionalu da je Lovrinčević očekivao da mu Engler isplati natrag polovicu od svakog budućeg uplaćenog iznosa, umanjenog za 30 posto raznih poreznih davanja.

NAJNOVIJE