Slavna braća Grimm živjela su s jednom ženom

Stariji brat Jacob Grimm nikada se nije ženio, ali mlađi Wilhelm jest, ali tek kad mu je bilo 39 godina.

Dana 16. prosinca 1859. godine umro je Wilhelm Grimm, mlađi od dvojice braće Grimm, koji su slavni po svojim bajkama za djecu, kao i po svom doprinosu njemačkom jezikoslovlju. Izradili su znameniti Njemački rječnik (njem. Deutsches Wörterbuch), koji je do danas ostao najveći i najopširniji rječnik njemačkog jezika uopće.

Njemačke pučke pripovijesti i bajke koje su braća Grimm sakupili i objavili, zabavljaju već tijekom desetak naraštaja (oko 200 godina) djecu, kako iz Njemačke i Europe, tako i iz cijelog svijeta. Malo tko nije čuo za njihove bajke poput Ivice i Marice (njem. Hänsel und Gretel), Snjeguljice (njem. Schneewittchen) i Pepeljuge (njem. Aschenputtel).

Stariji brat Jacob Grimm nikada se nije ženio, ali mlađi Wilhelm jest, ali tek kad mu je bilo 39 godina. Supruga mu se zvala Henriette Dorothea i bila je ljekarnikova kći. Zanimljivo je da je stariji brat Jacob živio s bratom i njegovom suprugom u istom kućanstvu. Među njima je navodno vladala takva sloga i harmonija da se činilo da su djeca zajednička. Navodno su braća Grimm stalno živjela zajedno pod istim krovom i sve su dijelili, uključujući knjige i imovinu.

Wilhelm je umro sa 73 godine, ostavivši za sobom troje djece. Stariji Jacob nadživio ga je za gotovo 4 godine i umro je u 79. godini..

NAJNOVIJE