SLOVENIJA Ubijen mladić, ranjeno još nekoliko mladića i djevojaka

U pucnjavi koja se sinoć dogodila kod Brezja u Dolenjskom jedna je osoba poginula, a tri su ozlijeđene. Osumnjičenika, koji je neko vrijeme bio u bijegu, policija je uhvatila oko 7.30 sati i nalazi se u policijskom pritvoru, javlja Televizija Slovenije.

Kako je priopćeno iz novosadske policijske uprave, oko 22 sata primili su više dojava o pucnjavi na magistralnoj cesti Mirna Peč-Novo mesto kod Brezja. Na mjesto događaja upućeno je nekoliko policijskih patrola, a kasnije su se pridružili i kriminalisti te policajci sa službenim psima.

Prema prvim saznanjima, osumnjičeni 25-godišnjak iz Brezja pucao je u 22-godišnjeg mještanina Novog Mešča te ranio još tri osobe, ženu i muškarca u dobi od 19 do 27 godina. Ranjeni su prevezeni u bolnicu u Novom Mestu, od kojih je jedan s ozljedama glave, a kasnije u Klinički centar u Ljubljani.

Između 23 sata i 2 sata iza ponoći nekoliko policajaca bilo je i ispred novosadske Hitne pomoći, jer se tamo okupilo stotinjak ljudi koji su poznavali ozlijeđene i preminule. Nije bilo nikakvih nereda.

Osumnjičenog, koji je navodno bio naoružan, policija je u jutarnjim satima pronašla i uhitila. Policija ga je u proteklom razdoblju obrađivala zbog imovinskih delikata, razbojništava, prijetnji i tjelesnih ozljeda te raznih prekršaja iz područja javnog reda i mira.

U Policijskoj upravi Novi Sad tijekom dana bit će izneseni detalji događaja.

NAJNOVIJE