SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGIJU- SVEGA TU IMA: Otac zbog kockarskih dugova oteo kćerku, čudna i mamina izjava

Otkako je policija Makedonije izrazila sumnju da je Vanja Gorčevska (14) oteta, pa ubijena zbog iznude novca, naširoko se špekulira o obiteljskim odnosima, imajući u vidu da je Vanjin otac Aleksandar u pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u otmici kćerke. On je otmičarima odavao kretanje tinejdžerke da bi iznudio novac od njene majke Zorice. Policija kaže da je potencijalni motiv činjenica da je Zorica nedavno prodala stan, a u sve je upletena nit prošlosti – Vanjin imućni djed, koji je poznat javnosti u Sjevernoj Makedoniji.

Vanja je oteta 27. studenoga, a policija sumnja da je istog dana, samo tri sata nakon otmice ubijena. Otela je grupa na čelu s Ljupčom Palevskim Palčom.Oni su navodno željeli iznuditi novac od tinejdžerkine majke, a u sve je upleten njen otac Aleksandar. On je odavao otmičarima informacije o Vanjinom kretanju, a kako se sumnja, želio je dio novca svoje bivše supruge Zorice.

Kobni 27. studeni

Zasad je nepoznato zašto otmičari nisu tražili otkup Vanjinoj majci, već su je ubili poslije tri sata. Pretpostavlja se da su se uplašili da im je policija na tragu.Sada je Palevski uhićenu Turskoj, gdje se skrivao nakon ubojstva, čeka se njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji. Ostali pripadnici njegove grupe su u pritvoru i priznali su sudjelovanje u zločinu. Vanjin otac Aleksandar je negirao umiješanost u otmicu kćerke.

Očev motiv

Sa pravom je regija šokirana što je otac sudjelovao u otmici kćerke zbog novca. Da tu ima još nečega osim jednog prodatog stana, prvo je za Jutarnji list sugerirao jedan novinar iz Sjeverne Makedonije.

“Svega tu ima u vezi oca, koji nikako, kako znamo, nije bio pozitivan lik u njihovom životu. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin djed je negdje tamo 2002. godine bio direktor carine i imućan čovjek, a sve to je naslijedila Vanjina majka. Njemu je, govore, u interesu bio novac. Kako su znali točno vrijeme kad Vanja ide u školu? Ovi koje su uhitili kažu da im je on to rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama pa se sumnja da je namjera bila oteti obje djevojčice.

Dakle, ovdje svi sumnjaju u očeve materijalne motive usmjerene prema bivšoj supruzi. Nije jasno zašto su djevojčicu i ubili ako su namjeravali ucjenjivati majku. Bit će da je nešto pošlo po zlu. Jako, jako pošlo po zlu kad je ubijena djevojčica od tek 14 godina”, rekao je za Jutarnji jedan makedonski novinar koji se inače bavi crnom hronikom.

Bogatstvo obitelji

Kako bismo razjasnili tajne ove obitelji, Nova.rs je kontaktirala Kristijana Landova, novinara iz Sjeverne Makedonije. On je rekao da je Aleksandar poznat kao „problematična osoba“.”Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubojici kako, gdje i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubojica sve točno isplanirao. Otac Aleksandar je prema kazivanju onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske obitelji, otac mu je bio direktor tvrtke i radio je u Poljskoj. Njegova bezosjećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu”, kaže Landov.

Prema riječima sugovornika Nove.rs, policija sumnja da je on dugovao novac zbog kockanja, dok je Vanjina majka prodala dva stana. Također, potvrđuje da je Vanjin djed po majci bio ugledna i imućna osoba u Skoplju.”Vanjin djed po majci i cijela ta obitelj su bili ugledna i bogata obitelj. Vanjin djed Vangel, po kome je dobila i ime bio je direktor carine, a baka iz poznate vlaške obitelji. Vanjina mama je s dvije kćerke živjela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, zato je sve bilo precizno isplanirano oko njene otmice. Sudska medicina je završila obdukciju i prema prvim saznanjima, ubijena je pištoljem od strane Palevskog. Nema službenih informacija jesu li otmičari tražili novac, to će istraga pokazati. Veoma je čudna izjava majke koja je rekla da otac ima časne poslove i da su u dobrim odnosima”, kaže Landov za Novu.rs.

Kako je i sam novinar istaknuo, Vanjina obdukcija je gotova i očekuje se da će njeni rezultati pokazati kako je tinejdžerka ubijena, dok se s klupko oko umiješanost oca i odnosa u Vanjinoj obitelji svaki dan raspliće.

NAJNOVIJE