Snijeg pao u većem dijelu BiH, biti će ga i narednih dana

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno. U nizinama je padala kiša, ledena kiša ili susnježica koji su drugom dijelu dana prelazili u snijeg. U višim područjima je padao samo snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 13:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo i Sokolac 0; Bugojno, Sarajevo i Zenica 1; Bijeljina, Doboj, Livno i Tuzla 2; Banja Luka i Prijedor 3; Široki Brijeg i Trebinje 5; Mostar 6; Bihać 7; Neum 9°C;

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Slaba kiša se očekuje tokom noći na utorak. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

U ponedjeljak, 11.12.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tijkom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C.

U utorak, 12.12.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U srijedu, 13.12.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U četvrtak, 14.12.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu do 15°C.

NAJNOVIJE