Snijeg u većem dijelu BiH, prometovanje otežano, a padati će još

Zbog novih snježnih padavina, ponegdje i izrazito intezivnih, otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.  To se posebno odnosi na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima do 5 cm.

Na putnim pravcima Ripač-Bosanski Petrovac, Drvar-Bosanski Petrovac, Risovac-Blidinje-Posušje, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, kao i na putevima na području Bosanskog Grahova dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose, upozorava BiHAMK

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka u 7 sati:

Bjelašnica -6 stupnjeva, Ivan Sedlo -3, Drvar -1, Bihać, Bugojno, Prijedor i Sokolac 0, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 1, Zenica i Zvornik 2, Bijeljina 3, Livno 4, Mostar i Trebinje 5, Široki Brijeg i Stolac 7, Neum 10 stupnjeva. Afmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja.

UTORAK

U Bosni oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.


SRIJEDA

U Bosni oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stupnjeva.

ČETVRTAK

Pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Prema srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog do 30. siječnja jutarnje temperature zraka varirat će od 3°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 6°C i 12°C, na jugu zemlje do 14 stupnjeva. Temperature će prema kraju tjedna biti u padu, tako da je u dane vikenda u Bosni izvjestan mraz.

U zadnjem tjednu siječnja prema trenutačnim raspoloživim podacima prevladavati će stabilno vrijeme sa promjenjivom naoblakom. Više sunca očekuje se u Hercegovini.
Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -6°C i 0°C u Bosni do 3°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -2°C i 4°C u Bosni do 7°C u Hercegovini.

NAJNOVIJE