ŠOKANTNE DRON SNIMKE Eksluzivni kvart pao je kao kula od karata, investitor pokušao pobjeći u Crnu Goru


Zgrada Rönezans Rezidans od 12 katova i u kojoj je živjelo oko 1000 ljudi srušila se kao ‘kula od karata. U njoj je živio i Christian Atsu

Snimke koje su napravljene pomoću drona najbolje otkrivaju razmjere uništenja luksuznog stambenog bloka u turskom Hatayu gdje je Christian Atsu, bivša zvijezda nogometnog kluba Chelsea pronađen mrtav nakon potresa, piše Jutarnji.

Zgrada Rönezans Rezidans od 12 katova i u kojoj je živjelo oko 1000 ljudi, navodno se srušila kao „kula od karata“.

Bila je to jedna od najekskluzivnijih rezidencija u Antohiji i zato se mnogi stanovnici pitaju kako je moguće da se blok reklamiran kao komad raja s najvišim standardima gradnje srušio u potresu koji se dogodio u jutarnjim satima 6. veljače.

Prošli tjedan otkriveno je i da je Mehmet Yasar Coskun, građevinski poduzetnik koji je izgradio Rönezans Rezidans uhićen u zračnoj luci u Istanbulu, zbog sumnje u konstrukciju zgrade.

Negirao je bijeg iz zemlje i tvrdio da je samo na putu za Crnu Goru gdje ima druge projekte. Navodi se da je tijekom svjedočenja izjavio i da ne zna zašto zgrada nije uspjela izdržati dva potresa.

Njegov odvjetnik rekao je da javnost samo traži koga će okriviti jer su turske vlasti izdale 113 naloga za uhićenje povezanih s građevinskim radovima diljem zemlje.

Stanari su izrazili zabrinutost o stanju zgrade i prije njenog urušenja. Druge građevine na tom području koje su mnogo starije ostale su čitave nakon potresa, iako imaju znakove ozbiljnog oštećenja.

Rönezans je bio posebno mjesto za život. Nikad se nije trebao ovako urušiti. Netko za to mora odgovarati, rekao je obližnji stanar.

NAJNOVIJE