SPOJEN MOST Cetina, mnogi su mislili da to neće biti moguće

U tijeku je svečanost spajanja mosta Cetina u Omišku koji spaja Komornjak i Omiš. Nalazi se na 70 metara visine u kanjonu Rijeke cetine. Vrijedan 23,19 milijuna eura, dio je omiške obilaznice koji je nakon Pelješkog mosta proglašen nacionalnim prioritetom.

Obilaznica bi trebala biti gotova do 2025. Izgledno je, bit će jedan od rijetkih financiran iz europskih fondova u idućem proračunskom razdoblju, između ostalog zbog nove trajektne luke koja je planirana u mjestu Krilo Jesenice.

Most je duljine 224,45 metra i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije, javlja N1.

Podsjetimo, mediji su ranije objavljivali kako je na mostu napravljena greška, te da dva kraka nisu u istoj visini, a javnost se zabavljala pitanjem hoće li se most uopće moći spojiti. Međutim, ispostavilo se da tako treba, a Hrvatske ceste, investitor projekta objasnile su da će se nakon zadnjeg potiskivanja most dovesti u isti položaj i fiksirati. To se i dogodilo, te je danas otvaranje mosta, čemu nazoči i državni vrh.

NAJNOVIJE