ŠTETOČINA U SREDIŠNJOJ EMISIJI “Kršten sam u crkvi sv. Ante, Hrvat sam”

Drugi bošnjački član Predsjedništva gostuje u emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a, nakon što je izjavio da će ponovno biti kandidat za Predsjedništvo. On je već gostovao u istoj emisiji, te se postavlja pitanje koje bi novo pitanje Stanković mogao postaviti i što je cilj emisije, osim dodatne frustracije bh. Hrvata.

Upitan je li njegov izbor za člana Predsjedništva još više Hrvate udaljio od BiH Komšić je kazao “Ma nema toga, krećem se obično, jer mi je to neka standardna maršuta, jedna od takvih općina je i jedna općina u Srednjoj Bosni, gdje su i Bošnjaci i Hrvati. Vi to među ljudima ne osjetite. To je stvar politike, političkog spinovanja”, kazao je Komšić.

Kazao je da je na svojoj koži osjetio fašizam, dodavši da su se krvna zrnca morala dokazivati u Hitlerovoj Njemačkoj. “Ja se nadam da živimo u vremenu koje je to osudilo”, istaknuo je.

Treba kazati da je Komšićeva standardna maršuta negdje oko nebodera u Sarajevu.

“Hrvat sam. Odgojen sam u katoličkom duhu, to je u mojoj porodici bili prisutno. Kršten sam u crkvi sv. Ante. Moj je otac bio komunista, ali poštuje katoličku religiju”, kazao je. Upitan jel mu supruga Hrvatica, rekao je “ona je Bosanka”.

Za kćerku je kazao da bi volio da ostane u BiH, jer mu se čini “kad bi otišla da bi mentalno umro”.

Upitan o hrvatskom metku, rekao je da “hrvatski metak nema, ali ima četnički geler”.

Treba kazati da upravo Komšić taj koji omogućava hrvatskoj politici da ostaje kakva jest, bez pluralizma, ogrezla u korupciji i nepotizmu, bez ikakva rada, samo zato jer će između HDZ-a i Komšića Hrvati uvijek birati HDZ.

NAJNOVIJE