STIGLA PRAVA ZIMA Minusi u cijeloj BiH

Stigla nam je prava zima, a tisuće stanovnika zemlje jutros su se probudile na temperaturi ispod ništice.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati su: Bjelašnica -9; Livno i Tuzla -8; Ivan Sedlo i Sokolac -7; Drvar i Gradačac -5; Bihać, Sarajevo i Široki Brijeg -4; Banja Luka, Bugojno, Sanski Most i Stolac -3; Prijedor i Zenica -2; Trebinje 1; Mostar 2; Neum 4°C.

Danas će, predviđaju federalni meteorolozi u većem dijelu zemlje biti dosta niske naoblake koja će se tijekom dana djelomično smanjivati. Najviše sunčanog vremena će biti na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko -1°C.

U četvrtak, 11.01.2024., očekuje nas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta niske naoblake koja će se smanjivati tijekom dana. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C.

U petak, 12.01.2024., očekuje se naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni uvjetovati srlo slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1°C, na jugu od 5 do 9°C.

U subotu, 13.01.2024., slab snijeg može padati u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne. Zatim se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu do 8°C.

NAJNOVIJE