Stižu nam prvi mrazevi, a i prvi snjegovi

Prema prognozama federalnih meteorologa za razdoblje od 22. Studenog do 5. prosinca stižu nam prvi mrazovi, a i prvi snjegovi.

Danas ćemo uživati u kratotrajnom razvedravanju. Za dane vikenda očekuje nas novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Temperature zraka biti će znatno niže u odnosu na prethodni tjedan. Mraz je moguć u središnjim područjima naše zemlje na Dan državnosti i za dane vikenda.
Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 0°C do 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature između 5°C i 11°C, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

U zadnjim danima studenog zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Početkom narednog mjeseca prema dostupnim podacima doći će do blagog povećanja temperature zraka, ali će se zadržati nestabilno vrijeme sa slabom kišom.
Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni do 15°C u Hercegovini.

NAJNOVIJE