ŠTO BI SE KOD NAS DOGODILO? Ministru financija u susjedstvu oduzeli su vozačku zbog brze vožnje

Ministar financija Magnus Brunner vrlo je loše započeo novu godinu. Političar ÖVP-a putovao je prebrzo u svom službenom automobilu u Vorarlbergu i sada se mora odreći svoje vozačke dozvole na nekoliko tjedana.

Kako prenosi Kurir, incident se dogodio prošle subote. Ističe se da je Brunner značajno prekoračio ograničenje brzine u zoni od 80. Ministarstvo financija nije željelo reći koliko je km/h ministar ÖVP-a prekoračio ograničenje. Jedno je sigurno: Brunner je izgubio dozvolu na četiri tjedna.

U pisanoj izjavi, Brunner se ispričao. Njegov ured rekao je da je bio na putu na privatni sastanak i da je previdio privremeno ograničenje brzine. Incident se dogodio izvan lokalnog područja. Brunner je putovao u svom službenom BMW-u serije 7, koji ministri mogu koristiti i privatno. Alkotestiranje nije obavljeno s obzirom na doba dana i jer, tvrde u ministarstvu, nije bilo relevantnih sumnji.

Prema “Vorarlberger Nachrichten”, Brunnera je zaustavila civilna patrola na autocesti (A14) u području čvorišta Dornbirn-Süd. Ograničenje brzine je 80 km/h kada pada kiša. Vozačka dozvola bit će oduzeta na četiri tjedna ako se izvan lokalnog područja prekorači ograničenje brzine za najmanje 50 km/h.

NAJNOVIJE