ŠTO JE PRETHODILO HORORU U GORICI Pomahnitali mještanin Jozo Jasak kalašnjikovom je ubijao susjede, a i ranije je napadao obitelj jedne žrtve

Neviđena tragedija zadesila je grudsku općinu gdje su dva života bespotrebno izgubljena, a dva trajno oštećena, nakon što ih je kalašnjikovom pokosio pomahnitali mještanin Jozo Jasak.

Smrtno je stradao šezdesetogodišnji Velimir Bušić, vlasnik Vebuscha, te 34-godišnji Mate Grizelj. Treća i četvrta žrtva, 25.-godišnjak i 73.-godišnjak su u bolnici u Mostaru. Prvi je lakše ozlijeđen, dok se drugom muškarcu liječnici bore za život.

Jasak je već ranije pravio probleme Goričanima, pa i obitelji Grizelj, te progonio članove uže obitelji pokojnoga Mate, za kojega mještani imaju samo riječi hvale. Divan i krasan dečko, saznaje Stijena.info.

Nakon jučerašnje proslave i sv. Stjepana ovo malo mjesto probudilo se s vijestima kakve se do sada u ovome pitomom kraju nisu čule.

Za Jasaka se znalo da je skraćene inteligencije, no teško da se moglo vjerovati da će počiniti toliko zlo na najsvetiji dan u Gorici. Neke informacije kažu da je okidač bilo to što mu je kasnilo piće. Više će se znati nakon što posao odradi policija i tužiteljstvo.

Više obitelji zavijeno je u crno, a od ove tragedije mještani će se godinama oporavljati.

Sve se odigralo u lokalnom kafiću Zmaj, kod kojeg se skreće za župnu crkvu noćas iza dva sata.

Ranije je u istoj ulici održavan dernek, a slavlje je protjecalo u miru. Općina Grude, kojoj Gorica pripada najvjerojatnije će proglasiti dan žalosti.

NAJNOVIJE