STRAVIČNA DETONACIJA U ZAGREBU “To je toliko grunulo…”

Stravična detonacija odjeknula je u subotu oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekt gdje se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mjesto dojave ogradila cijeli prostor.

Je li u pitanju eksplozivna naprava koja je zabljesnula i prestravila prolaznike i stanare ili je, pak, u pitanju nešto drugo, zagrebački policajci intenzivno nastoje utvrditi. Od siline detonacije navodno je i jedno vozilo oštećeno, piše Jutarnji.

“To je toliko grunulo da mi je svjetlosni bljesak osvijetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uzrujano nešto govori nekome na mobitel, ali nisam uspjela razaznati što. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovjek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više”, kaže za Jutarnji jedna stanarka Anine ulice.

Građani također javljaju kako je policija provaljivala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikoga ne puštaju blizu. Policajci idu od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova.

“Uznemirila nas je eksplozija isto koliko i činjenica da se policija doslovno rastrčala po ulici i traži nešto, kucaju svima nama na vrata. Vrlo ubrzano, kao da je hitno. Ispituju jesmo li što vidjeli. Mislim da ni oni sami još ne znaju što točno traže, a možda imaju neke indicije, samo što to nama nisu htjeli reći. Nismo baš mirna ulica u posljednje vrijeme, kradu nam se auti i bilo je oružanih razbojništava u trgovini”, kaže nam stanar Anine ulice.

Njegov susjed dodaje kako je čuo da su policajci pokušavali provaliti u neki stan tijekom očevida, ali ne zna ishod toga.

“Kao da sve upućuje na eksplozivnu napravu, kao da nema govora o eventualnom plinu kao uzroku eksplozije ili išta slično. Strah nas je. Opravdano nas je strah jer se ništa još uvijek ne zna, a mrak je pao”, zaključuje jedna umirovljenica.

Iz PU zagrebačke za Jutarnji list potvrdili su da su zaprimili dojavu o eksploziji u dvorišnoj zgradi navedene ulice te da je uslijed eksplozije jedan osobni automobil oštećen. Pritom napominju kako ozlijeđenih osoba nema i da se utvrđuju sve okolnosti događaja.

NAJNOVIJE