STRAVIČNA SMRT radnice Kauflanda, kolege je ne mogu prežaliti

Pedesetogodišnja radnica Kauflanda u KBC Split je stigla nešto iza ponoći, ali je, na žalost, ubrzo nakon toga preminula. Njene ozljede bile su preteške

Posljednji ispraćaj tragično preminule Dinke Franić (50), djelatnice splitskog Kauflanda na Ravnim njivama održat će se u ponedjeljak na Gradskom groblju Lovrinac.

Još uvijek se traže odgovori na pitanja što je kobne večeri pošlo po zlu. Rezultati Inspekcije ovog nesretnog događaja još uvijek nisu gotovi, piše Slobodna Dalmacija.

Svi su duboko potreseni i šokirani onim što se dogodilo prije nekoliko dana u splitskom Kauflandu.

O preminuloj djelatnici, pričaju bivši i sadašnji zaposlenici, imaju samo riječi hvale.

“A što reći, uvijek je radila što nitko drugi ne bi htio. Od čišćenja do slaganja. Kad bi svoje riješila i napravila, pitala bi treba li kome poći, treba li uskočiti.

U odrađivanju zadataka, bila je čista perfekcija”, kažu kolege. “Pričljiva, uvijek pozitivna i dobre volje. Bila je čistačica pa slagačica, dodaju.

“Uvijek na prvoj crti, baš je voljela raditi, guštala je, ma top radnica”, slažu se u glas radnici s kojima su novinari razgovarali.

“Divna, vesela, pozitivna i topla osoba. Uvijek je imala smiješak i lijepu riječ za svakoga. I u teškim situacijama pronalazila je ono nešto dobro. Ništa njoj nije bilo teško, uvijek je pomagala kolegama”, prepričavaju suznih očiju.

Nakon strašne nesreće u kojoj je stradala djelatnica Kauflanda smještenog na Ravnim njivama, oglasila se i uprava tog trgovačkog centra.

“Duboko smo potreseni povodom tragične nesreće koja se dogodila noćas u našoj poslovnici u Splitu te izražavamo najiskreniju i najdublju sućut obitelji, svim bližnjima, prijateljima, kolegicama i kolegama naše stradale kolegice. Obitelji i kolegama naše dugogodišnje kolegice pružat ćemo svu potrebnu podršku”.

Djelatnici je u poluautomatsku prešu za kartonsku i papirnatu ambalažu sa silom prešanja od 80 tona upala plastična kanta. Ona se popela se u stroj kako bi izvadila kantu, ali u jednom trenutku senzor je očitao potreban volumen za rad i aktivirao prešu koja joj je prikliještila donji dio tijela i noge.

Pronašao ju je kolega i odmah alarmirao hitne službe. Državni inspektorat izvijestio je kako je inspekcijski nadzor u tijeku.

Nije bilo pomoći

Pedesetogodišnja radnica Kauflanda u KBC Split je stigla nešto iza ponoći, ali je, na žalost, ubrzo nakon toga preminula. Njene ozljede bile su preteške.

Nesreća se dogodila nešto prije ponoći, iako je radno vrijeme centra s kupcima do 22 centra, no očito djelatnici imaju posla i nakon što zadnji kupac napusti centar.

Kasni sati, lokacija, posao, opasni strojevi u kombinaciji s umorom i nepoznavanje rada strojeva kupci smatraju razlogom nesreće.

Nakon tragedije trgovački centar opet radi od jutra do kasno navečer, kao i inače.

NAJNOVIJE