SUSJEDI S DEDINJA Milan Radoičić se skućio pokraj Zvonke Veselinovića i Nikole Petrovića, i to nije sve…

Na zemljištu omeđenom ulicama Generala Pavla Jurišića Šturma, Rajka Mitića, Goleške i Generala Save Grujića na beogradskom Dedinju, smješten je veći broj vila i drugih luksuznih objekata pozamašnih površina, sa svim onim što uz njih najčešće ide – bazeni, zeleni vrtovi, visoke ograde koje ih skrivaju od pogleda prolaznika, nadzorne kamere, osiguranje…

Neke od njih pripadaju osobama dobro poznatim široj javnosti ili tvrtkama povezanim sa njima.

Jedna od nepokretnosti u ulici Rajka Mitića u vlasništvu je tvrtke “Rad 028” iz Zvečana, na sjeveru Kosova. Baš u istoj ulici, na istom broju na kom je i spomenuta nepokretnost, nalazi se i prebivalište Milana Radoičića, neformalnog šefa sjevera Kosova, koji je na sebe preuzeo odgovornost za oružani sukob u selu Banjska 24. rujna ove godine, piše Birn RS.

Naime, u Ugovoru o prijenosu udjela koji je BIRN pribavio iz Agencije za privredne registre (APR), potpisanom 2. listopada ove godine, osam dana nakon događaja u Banjskoj, iz kojeg se vidi da je Milan Radoičić poklonio svojih 40 posto udjela u tvrtki Inkop Zvonku i Žarku Veselinoviću, ispod Radoičićevog potpisa, pored drugih osobnih podataka, navedena je i adresa njegovog prebivališta.

Na toj adresi nalazi se zgrada površine od 1.161 kvadratnog metra, koja ima tri stana i devet garaža. Vlasnik jednog od stanova, po strukturi petosobnog, površine 245 kvadrata, jeste već spomenuta tvrtka „Rad 028“ sa sjedištem u Zvečanu. U istoj zgradi na Dedinju, tvrtka „Rad 028“ iz Zvečana posjeduje i tri garaže od po 16 kvadrata.

Tvrtka „Rad 028“ tijekom zadnjih godina često je bila u fokusu nevladinih medija koji su špekulirali da je Radule Stević, koji je u APR-u upisan kao njen osnivač, samo fiktivni vlasnik, a da iza poduzeća zapravo stoje Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.
I tvrtka „Rad 028“, kao i Radule Stević, zatim Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i njegov brat Žarko nalaze se na listi sankcija američkog Ministarstva financija od 8. prosinca 2021. godine.

U priopćenju američkog ministarstva navedeno je da je Zvonko Veselinović vođa grupe za organizirani kriminal i da je riječ o jednoj od najozloglašenijih korumpiranih osoba na Kosovu. Navedeno je i da je Veselinovićeva grupa, u kojoj su i njegov brat Žarko, Milan Radoičić i još nekoliko osoba, uključena u šemu podmićivanja velikih razmjera sa kosovskim i srpskim sigurnosnim dužnosnicima, koji omogućavaju grupi ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije. Američko ministarstvo je tada podsjetilo i da su pojedini pripadnici ove grupe osumnjičeni za umiješanost u ubojstvo Olivera Ivanovića.

Radule Stević je označen kao lice povezano sa Veselinovićevom i Radoičićevom grupom čiji su članovi sudjelovali u korupciji, uključujući pronevjeru državne imovine, eksproprijaciju privatne imovine radi osobne koristi, korupciju vezanu za vladine ugovore ili korištenje prirodnih resursa, i podmićivanje.
Osim tvrtke „Rad 028“ koja je registrirana u srpskom APR-u za djelatnost ostalih završnih radova, na američkoj listi našla su se i dva Stevićeva poduzeća registrirana u kosovskoj agenciji – „Radule Stević BI PTP Rad“ i „Rad“ d.o.o, obje registrirane za izgradnju stambenih objekata.

Više čitajte OVDJE.

NAJNOVIJE