TRAGIČNA NESREĆA U ISTRI Dva državljana BiH poginula, preživjeli mladići u teškom stanju, policija otkriva potresne detalje

Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka. Policija je jutros objavila nove detalje o tragediji.

– Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane. Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

Naime, na izlazu iz tunela postavljena je prometna signalizacija, a brzina vožnje ograničena je na 40 km/h, piše Jutarnji.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to biti moguće zbog njegovog zdravstvenog stanje, kažu iz policije.

NAJNOVIJE