TKO SU ONI? Povišica im je lani iznosila 300 eura, a prosječna plaća 2.413 eura

Napuhana afera s trovanjem potrošača lani u studenome ipak nije značajno utjecala na prodaju Coca-cole tijekom protekle godine.

Premda su zbog lažnih sumnji u Coca-coli bili povukli neka svoja pića, a potrošači su ih naprasno prestali naručivati u ugostiteljskim objektima, tvrtka Coca-cola HBC Hrvatska lani bilježi priličan rast prihoda, piše Danica.

Coca-cola Hrvatska ostvarila je prošle godine prihode od 211 milijuna eura uz rast od 17 posto. Neto dobit iznosila je 9 milijuna eura i bila je niža za 18 posto.

Kompanija je lani imala oko 460 zaposlenih, isto kao predlani, a njihova prosječna neto plaća bila je 2413 eura, odnosno čak 312 više nego prethodne godine.

Coca-cola je, tako, i prošle godine zadržala poziciju hrvatskog lidera u prodaji bezalkoholnih pića. Druga na tržištu Jamnica također je rasla 17 posto te je imala 201 milijun eura prihoda uz 4,3 milijuna eura neto dobiti.

Jamnica ima oko 960 zaposlenih, a prosječna neto plaća iznosila je 1186 eura i bila je tek 20-ak eura viša nego tijekom 2022. godine, navodi se u izvještaju Financijske agencije.

NAJNOVIJE