TRAGEDIJA U KIJEVU Među osamnaest poginulih u padu helikoptera troje djece i ministar unutarnjih poslova

Osamnaest ljudi, uključujući ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, druge visoke dužnosnike ministarstva i troje djece, poginuli su u srijedu ujutro u padu helikoptera u blizini dječjeg vrtića u gradu Brovariju nedaleko od Kijeva, rekli su ukrajinski dužnosnici.

Ministar unutarnjih poslova Denis Monastirskij najviši je ukrajinski dužnosnik koji je poginuo od početka rata.

Šef nacionalne policije Ihor Klimenko rekao je da su poginuli i Monastirskijev zamjenik Jevhen Jenin i drugi visoki dužnosnici ministarstva. Radilo se o helikopteru državne službe za izvanredne situacije.

“U vrijeme tragedije djeca i djelatnici ustanove bili su u vrtiću. Svi su sada evakuirani”, napisao je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Guverner je rekao da je ozlijeđeno 29 ljudi, među njima 15 djece.

Zasad nije jasno što je prouzročilo pad helikoptera u blizini dječjeg vrtića i stambene zgrade. Rusija se nije oglasila, a ukrajinski dužnosnici nisu spominjali nikakav ruski napad na tom području.

“Nažalost, to se dogodilo s helikopterom državne hitne službe koji je provodio svoju zadaću”, rekao je glasnogovornik zračnih snaga Jurij Ihnat za Apostrof TV.

NAJNOVIJE