TRAŽI SE 500 SOBARICA Plaća preko tisuću eura, smještaj i hrana

Hrvatski poslodavci traže više od 500 spremačica, a s obzirom da ih na tržištu nedostaje, plaće koje im nude su veće od plaća učitelja i nastavnika, ali i mnogih drugih zanimanja.

Prema podacima portala Moj posao, prosječna neto plaća u kategoriji spremačica iznosi 698 eura, odnosno oko 5300 kuna. No, s obzirom na veliku potražnju, za takvu plaću teško je naći djelatnice za sezonu na Jadranu.

Zato mnogi u svojim oglasima za posao ističu kako angažman nude i umirovljenicima na pola radnog vremena. Ili im pak nude plaćen smještaj i hranu.

Sveučilište u Slavonskom Brodu U Malom Lošinju, primjerice, za čišćenje hotelskih i apartmanskih soba traži se čistačica kojoj se nudi plaća od 1200 eura plus plaćen smještaj, piše portal Danica.

U Rovinju pak za čišćenje i pospremanje soba u sezoni spremačicama se nudi plaća od 1150 eura, odnosno 100 eura manje ako im se mora osigurati smještaj.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske spremačice se traže uglavnom za rad na neodređeno u bolnicama, školama, vrtićima, domovima za starije. Kako smo na nekoliko mjesta uspjeli doznati, nudi im se plaća koja se kreće u rasponu od 650 do 750 eura.

NAJNOVIJE