TREĆI I NEMA KRAJA SREĆI Bronca opet stiže u Hrvatsku

Najstariji katarski stadion Khalifa ponovo se pokazao sretnim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon slavlja protiv Kanade, “Vatreni” su na ovom stadionu pobijedili i Maroko u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Zanimljivo, jedine su to dvije hrvatske pobjede na ovom World Cupu unutar 90 minuta. U drugom kolu na Khalifi je “pala” Kanada sa 4-1, a u susretu za broncu i Maroko sa 2-1.

Bio je to i drugi hrvatsko-marokanski okršaj na SP-u. Iste su reprezentacije otvorile World Cup ogledom na Al Baytu bez golova.

Susret između Hrvatske i Maroka igran je pred 44.137 gledatelja na jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Kao i u prvom kolu, hrvatski navijači su i ovoga puta bili u manjini, bilo ih je oko tisuću. S druge strane je bilo više od 20.000 Marokanaca.

Međutim, rano hrvatsko vodstvo nakon gola Joška Gvardiola utišalo je tribine. Nažalost, samo dvije minute kasnije na Khalifi je nastala erupcija oduševljenja. Achraf Dari bacio je tribine u trans.

Novi obrat dogodio se u završnici prvog dijela kada je Mislav Oršić sjajnim golom ponovo doveo Hrvatsku u vodstvo. U 75. minuti s tribina se počelo oriti “FIFA mafija” nakon što katarski sudac Abdulrahman Al-Jassim nije dosudio kazneni udarac za Maroko, premda je u napadu prije bila sumnjiva situacija pred suparničkim vratima kada je Joško Gvardiol pao nakon starta marokanskog stopera. Hrvatska klupa je skočila i prosvjedovala, no VAR je za obje situacije presudio da nije bilo prekršaja.

U 85. minuti je došlo i do naguravanja igrača nakon što je Amallah dobio žuti nakon prekršaja nad Petkovićem.

Marokanci su u završnici opasno stisnuli, no hrvatska reprezentacija je izdržala i moglo je početi veliko slavlje na tribinama i na terenu.

NAJNOVIJE