TRGOVAC DROGOM Mladenu Samardžiji određen pritvor

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je osumnjičenom Mladenu Samardžiji određen pritvor koji može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 11. siječnja 2024. godine ili do nove odluke Suda, zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Osumnjičeni se tereti za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca  i ometanja rada pravosuđa, navode iz Suda BiH. 

Policijski djelatnici MUP-a RS predali su u utorak postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, osumnjičenog Mladena Samardžiju, rođenog 1990. godine u Kranju, koji je uhapšen u operaciji Tužiteljstva BiH i MUP-a RS kodnog naziva “Tokio”, provedenoj na području Jahorine.

Osumnjičeni je duže vremena bio u bjekstvu, a osumnjičen je u okviru predmeta Tužiteljstva BiH, sa dokazima iz SKY i Anom aplikacija.

Tereti se da je bio u vrhu organizirane kriminalne grupe, koja je vršila krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, sa područja Južne Amerike i Europske unije, na područje Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja.

U akciji “Tokio” zaplijenjenja je veća količina novca, oružja i vozila.

NAJNOVIJE