TUŽI FRANCUSKOG MINISTRA Nogometna zvijezda Benzema ne želi dopustiti da mu”potkopavaju” čast i ugled

AutorFena

Karim Benzema u utorak je podnio tužbu za klevetu protiv francuskog ministra unutarnjih poslova Geralda Darmanina, koji je prošle godine rekao kako bivša zvijezda Real Madrida ima ‘ozloglašene‘ veze s organizacijom Muslimansko bratstvo.

Darmanin, žestoki desničar s planovima za francuskog predsjednika, kritizirao je Benzemu nakon što je bivši francuski napadač i osvajač Zlatne lopte 2022. objavio je na platformi X sredinom listopada post u znak podrške stanovnicima Gaze, koji su, tvrdio je, bili žrtve “nepravednog bombardiranja” koje je izveo Izrael kao odmazdu za krvavi napad Hamasa 7. listopada.

Darmanin je reagirao na Benzemin post navodeći kako igrač “ima ozloglašenu vezu s Muslimanskim bratstvom”, sunitskom muslimanskom islamističkom grupom iz Egipta.

U Benzeminoj žalbi, koju je podnio njegov odvjetnik Hugues Vigier, a koju je AFP imao uvid, kaže se da ove primjedbe “potkopavaju” igračevu čast i ugled.

U svojoj pritužbi, Benzema, koji igra za saudijski klub Al-Ittihad i musliman je, kaže da ‘‘nikada nije imao ni najmanju vezu s organizacijom Muslimansko bratstvo, niti s bilo kim tko tvrdi da je njihov član‘‘.

U listopadu je Darmanin rekao da nema “ništa protiv” Benzeme, ali da je “zapanjujuće” da on nije objavio ništa u znak podrške Izraelcima ubijenim u napadu Hamasa ili profesoru francuskog kojeg je ranije ovog mjeseca na smrt izbo bivši učenik islamist.

Tužba je podnesena Sudu pravde, jedinom francuskom sudu ovlaštenom za kazneni progon članova vlade za prekršaje počinjene tijekom obavljanja njihovih dužnosti.

AutorFena

NAJNOVIJE