Tužiteljstvo će tražiti pritvor za uhićenog ministra Lučića

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Lučić Miloša (1986.), ministra Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti povezanim sa više kaznenih djela.

“Mjera pritvora predlaže se zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Mjera pritvora potrebna je jer bi osumnjičeni boravkom na slobodi kao i boravkom na radnom mjestu, bio u svakodnevnom kontaktu sa osobama koje su svjedoci, suučesnici ili su povezane sa događajima obuhvaćenim predmetom, među kojima su i osobe kojima je nadređeni rukovoditelj, te bi imao pristup dokumentaciji i dokaznim materijalima, što bi moglo ugroziti proces istrage i istražne radnje koje se trebaju poduzeti”, priopćilo je Tužiteljstvo.

Detaljno obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora biti će u zakonskom roku upućen Sudu BiH.

NAJNOVIJE