Tužiteljstvo traži pritvor za “Dugog”, koji se povezuje i s ubojstvom načelnika krima u Prijedoru

Postupajući tužilac u predmetu Veljko Ugrenović i dr. uputio je prijedlog za produženje mjere pritvora za osumnjičenog Dalibora Railića zvanog “Dugi”, koji se tereti za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom opojnih droga na području Prijedora i okoline, kao i druga kaznena djela sa kojim se navedeni povezuje, uključujući i ubojstvo načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića u ožujku ove godine.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bijega osumnjičenog, kao i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH provodi intenzivne istražne radnje sa partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, sa ciljem okončanja istrage protiv organizirane kriminalne grupe, koja obuhvaća i osumnjičene za teška kaznena djela, sa područja Gradiške, koji su još u bijegu ili se njihovo izručenje očekuje iz susjednih zemalja gdje se nalaze u pritvoru ili određenim mjerama zabrane.

Također, uskoro će biti održani sastanci sa dužnosnicima pravosudnih i policijskih institucija u RS, kako bi se dogovorili dalji koraci u procesuiranju teškog ubojstva načelnika krim-policije Prijedor, što je kazneno djelo za koje prema važećem zakonodavstvu, može biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

Na danas održanom ročištu u Sudu BiH, postupajući tužitelj detaljno je obrazložio prijedlog za produženje pritvora.

NAJNOVIJE