Tužiteljstvo traži pritvor za oca i sina koji su propucali muškarca

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar je podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora Županijskom sudu Mostar, osumnjičenima A.V. (1988.), iz Konjica i A.V. (1958.), iz Konjica, za koje postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj u stjecaju počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju, izazivanje opće opasnosti, a drugoosumnjičeni A. V. kao supočinitelj u stjecaju počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju i izazivanje opće opasnosti iz KZ-a FBiH.

“Naime, osumnjičeni se terete da su kao supočinitelji, noću 04.07.2022. godine oko 23,40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza  u zgradu Pivnice, počinili gore navedena kaznena djela, na način da su pucanjem iz vatrenog oružja (pištolja) u smjeru oštećenog H.L. i uz uporabu metalne palice i držalice od sjekire oštećenom nanijeli pet prostrijelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici, dvije ustrijelne rane na desnoj ruci, te ozljede čela i lica, zbog kojih teških tjelesnih ozljeda je oštećeni žurno prevezen u SKB Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu”, naveli su iz županijskog Tužiteljstva HNŽ.

Pritvor je osumnjičenima A.V. i A.V. predložen iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke događaja, te jer se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, koje kazneno djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice kaznenog djela, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.   

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar i PU Konjic poduzimaju i druge istražne radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ta kaznena djela.

Podsjetimo, u naselju Kolonija u Konjicu prije dva dana došlo je do pucnjave u kojoj su dvojica muškaraca, otac i sin nanijeli pet prostrijelnih rana muškarcu.

      

NAJNOVIJE