Tužiteljstvo traži pritvor za pet novouhićenih temeljem podataka aplikacije Sky

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog pritvora za pet osoba i mjeru zabrane za jednu osumnjičenu osobu u predmetu “Golden”. Nakon dovođenja i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za 5 osoba, kao i mjera zabrane za jednu osumnjičenu osobu.

U okviru akcije kodnog naziva “Golden” vodi se istraga protiv više osoba zbog organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga, pranja novca i drugih povezanih kaznenih djela. Predmet obuhvaća organiziranu kriminalnu skupinu, koja je djelovala na području Bijeljine i drugih gradova, a u predmetu se koriste dokazi dobiveni iz dešifriranih Sky aplikacija.

U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna suradnja sa partnerskim institucijama iz inozemstva, uključujući SR Njemačku i SAD. Prijedlog za određivanje pritvora i mjera zabrane bit će upućen Sudu BiH u zakonskom roku, gdje se očekuje održavanje ročišta na temelju prijedloga, na kojem će tužitelj detaljno obrazložiti razloge za mjeru pritvora i mjere zabrane.

NAJNOVIJE