U Austriji pronađeno tijelo, sumnja se da je riječ o 28-godišnjem Hrvatu

Stručnjaci za dronove iz gorskog spašavateljskog tima u Ausserfernu u Tirolu došli su do tužnog otkrića. U području Hochschrutte (2247 m) u općini Bichlbach početkom tjedna uz tehničku pomoć pronađeno je tijelo, vrlo vjerojatno palog alpiniste. Sumnja se da se radi o 28-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u tom području nestao u prosincu prošle godine.

28-godišnji Hrvat nestao je u planinama oko Bichlbacha 28. prosinca prošle godine. Četrnaest dana kasnije rodbina je oglasila uzbunu i prijavila nestanak policiji. Njegov auto je konačno otkriven kod crkve u Lähnu. Nažalost, nekoliko potraga tada je bilo neuspješno. Nestala osoba kao da je nestala s lica zemlje, govorili su tada spašavatelji, piše kroativ.at.

Od svibnja je eskadrila bespilotnih letjelica gorske službe spašavanja Ehrwald, na čelu sa Stefanom Kewitzom, počela ponovno tragati za Hrvatom. Prije desetak dana alpinisti su otkrili ruksak. Nažalost, ovaj ponedjeljak, tijelo je pronađeno kako leži u jaruzi dubokoj oko 300 metara sjeverno ispod vrha Hochschrutte. Dan poslije tim dronova iz planinskog spasilačkog tima Reutte potvrdio je tužno otkriće svojih kolega.

NAJNOVIJE