U MALOJ BH. OPĆINI DAN ŽALOSTI Poginule tri radne kolegice, među njima i djevojka(28)

Općina Šamac proglasila je petak 19. svibanj Danom žalosti zbog stravične prometne nezgode u kojoj su jučer život izgubile Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54), sve iz Šamca.

Tragedija se dogodila oko 16.20 sati u Novom Selu, na magistralnom putu Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara “peugeota” sa kamionom “mercedes”, tvrtke “Brčko gas”.

Zajedno putovale kući s posla

Kako je potvrđeno u policiji za volanom “peugeota” bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

“Sve tri žene su iz Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacijskoj tvrki. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući”, kaže dobro upućeni izvor UNAWorlda.

Tako je bilo i kobnog dana. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

Nesreći doprinio mokar kolovoz

“Kretale su se prema Šamcu i sumnja se da je “peugeot”, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najvjerovatnije uslijed mokrog kolovoza. Vozačica je zbog toga izgubila kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve”, kaže izvor UNAworlda.

“Tužitelj je naložio da se poduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili točni uzroci koji su doveli do ove teške prometne nezgode u kojoj su izgubljena tri života”, priopćeno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurić i Stević ostalo po dvoje djece, dok Gazetić nije bila udata.

Opština proglasila Dan žalosti

Povodom teške prometne nesreće Opšćina Šamac je donijela odluku da se petak 19. svibanj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

Pozvali su sve fizičke i pravne osobe, koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području općine Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

“Općina Šamac upućuje najiskrenije izjave sućuti obiteljima nastradalih”, navodi se u priopćenju.

NAJNOVIJE