U VIDEU REKAO DA SE BORI ZA ALAHA Dvoje Šveđana ubijeno u Bruxellesu

Dvoje švedskih državljana ubijeno je sinoć u Bruxellesu nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024 između Belgije i Švedske, a još je jedna osoba u napadu ranjena.

Dvije su osobe poginule, a jedna je ranjena u pucnjavi u Bruxellesu, rekao je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik belgijskog federalnog tužitelja, dodajući da počinitelj još nije uhićen. “Idite kući i ne izlazite dok god se prijetnja ne ukloni”, rekao je glasnogovornik Eric van Duyse.

Rekao je da nema dokaza da je počinitelj, koji je još u bijegu, na bilo koji način povezan sa situacijom u Izraelu i na Bliskom Istoku. Napad se dogodio nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024. između Belgije i Švedske, a dvije ubijene osobe švedski su državljani. Treća je žrtva taksist, koji je u pucnjavi ranjen, ali nije životno ugrožen. Kako su prenijeli mediji, počinitelj je nedaleko od Place Sainctelette navodno sišao s motora i zapucao iz automatskog oružja te nakon toga pobjegao.

Oglasio se švedski premijer


Švedski premijer Ulf Kristersson pozvao je Šveđane u Belgiji da budu oprezni te da prate upute belgijskih vlasti, nakon što su dva Šveđana u ponedjeljak ubijena u Bruxellesu.

Svi Šveđani u Belgiji primit će na telefon poruku u kojoj ih se poziva da budu oprezni te da slijede upute belgijskih vlasti, rekao je Kristersson.

Švedski ministar pravosuđa Gunnar Strommer istaknuo je da je švedska vlada u kontaktu s belgijskim vlastima kako bi dobila što više informacija.

“Večeras smo primili strašne vijesti iz Bruxellesa. Vladin ured i nadležni intenzivno rade kako bi se dobilo više informacija o onome što se dogodilo”, rekao je Strommer.

Na društvenim mrežama objavljen je video na kojemu muškarac, vjerojatno počinitelj, govori da se zove Abdesalem Al Guilani i da se bori za Alaha.

NAJNOVIJE