UČENIK KOJI JE poginuo na ekskurziji u Češkoj pao s visine

Na maturalnom putovanju u Češkoj poginuo je učenik iz srednje škole “Mate Balote” iz Poreča.

Maturant porečke srednje škole poginuo je na maturalnom putovanju, potvrdio je ravnatelj Krešimir Bronić Dnevniku Nove TV. I dalje se čeka službeno izvješće, a maturanti bi se ranije trebali vratiti s putovanja.

Riječ je o učeniku srednje škole Mate Balote, a nesretan slučaj se dogodio u noći s petka na subotu.

Kako neslužbeno doznaje reporterka Dnevnik Nove TV Lina Dollar, nesreća se dogodila u hotelu u kojem su odsjeli, a učenik je pao s velike visine.

Odmah je stigla policija i hitna pomoć, obavljen je očevid i ispitani su svi koji su bili prisutni, čeka se službeno izvješće koje će rasvijetliti slučaj i što se događalo i što je uzrok ove strašne tragedije.

Djeca će oko pola noći će stići u Poreč. Ministarstvo obrazovanja sljedeći tjedan hitno šalje tim za krizne slučajeve i za psihološku pomoć u školu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

“Maturant naše srednje porečke škole nažalost smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Nesreća se dogodila noćas između ponoć i jedan sat. Profesori su mi javili što se dogodilo jer im je to i dužnost. Očevid je vođen noćas, međutim zapisnika i rezultata očevida nemam tako da vam nažalost ne mogu ni reći više informacija”, rekao je za DNEVNIK.hr ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Dodao je i da su ostali učenici krenuli prema Hrvatskoj. “Djeca su već na putu i kućama bi trebala doći večeras.”

Na maturalno putovanje se uputilo ukupno 87 učenika iz škole, kao i četiri profesora. S putovanja, na koje su otišli u četvrtak, trebali su se vratiti u nedjelju, ali su zbog nesretnih okolnosti u subotu krenuli prema kućama.

NAJNOVIJE