Uhićen kontroverzni influencer!

Bivši američki kickbokser i kontroverzni influencer Andrew Tate uhićen je u Rumunjskoj pod sumnjom u trgovinu ljudima i silovanje. Uz njega uhićen je i njegov brat Tristan nakon što im je policija upala u dom u Bukureštu.

Uhićenje je potvrdio odvjetnik braće Tate, piše Reuters. Bivši američki kickbokser proslavio se nakon što su ga izbacili iz britanskog realityja Big Brother zbog snimke na kojoj napada ženu.

Takva slava mu nije naštetila već je postao vrlo utjecajan online da bi mu i Twitter blokirao profil nakon što je napisao da su žene odgovorne za seksualne napade. Odonda su mu profil i vratili, javlja N1

“Četiri osumnjičena… za organiziranje kriminalne grupe s ciljem pridobivanja, zatvaranja i iskorištavanja žena prisiljavajući ih na sudjelovanje u izradi pornografskog sadržaja za potrebe specijalizirane internetske stranice”, stoji u izjavi tužiteljstva, prenosi BBC.

Braća su pod istragom od travnja, zajedno s još dvojicom rumunjskih državljana.

Rumunjski Ured za istraživanje organiziranog kriminala i terorizma izdao je priopćenje o uhićenju, no nije imenovao braću ističući da su dvojica britanskih i dvojica rumunjskih državljana zadržani pod sumnjom da su trgovali ljudima.

Tate je preselio u Rumunjsku prije pet godina. Prije nego što se proslavio na društvenim mrežama, ovaj Britanac rođen u SAD-u profesionalno se bavio kickboxingom i osvajao svjetske titule.

U Big Brother je ušao 2016., no kuću je vrlo brzo i napustio nakon što se proširio video na kojem remenom tuže ženu. Tad je govorio da je video montiran i da je to potpuna laž.

No, na internetu je postao poznat po mizoginim ispadima zbog čega su ga izbacili s YouTubea, Facebooka i Instagrama.

NAJNOVIJE