UHIĆEN LAŽNI DOJAVLJIVAČ Teretit će ga za terorizam

Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju u stalnom je kontaktu i koordinaciji sa djelatnicima SIPA, DKPT BiH, MUP-a KS, kao i tužiteljem Županijskog tužiteljstva Sarajevo, oko provođenja istražnih aktivnosti u vezi dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u kompleksu pravosudnih institucija BiH i Općinskom sudu Sarajevo.

Osumnjičena osoba uhićena je zbog kaznenih djela ugrožavanje sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentiranja i kaznenog djela terorizam.

Također, istažnim aktivnostima utvrđuje se i moguća povezanost navedenog osumnjičenog sa drugim sličnim kaznenim djelima počinjenim u prethodnom razdoblju.

Značajnu pomoć u otkrivanju i lociranju osumnjičenog, pružila je OSA BiH.

U sklopu daljih istražnih aktivnosti, kada se steknu uvjeti, osumnjičeni će biti doveden u Tužiteljstvo BiH i ispitan u svojstvu osumnjičenog za kazneno djelo terorizma.

Također, Tužiteljstvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama, zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini, u cilju nadokonade prouzročene štete.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja, priopćilo je državno Tužiteljstvo.

NAJNOVIJE