UKLJUČUJE SE I DORH: U KBC Split stiže inspekcija Ministarstva zbog smrti Matijanića, šef Hitne: ‘Još uvijek nemam definitivan stav…

Preminuli novinar Vladimir Matijanić i njegova djevojka više su puta, 4. i 5. kolovoza zvali splitski KBC i Hitnu, kako bi upozorili na njegovo loše stanje, javlja RTL.

Hitna se na vratima stana – prema iskazu Matijenićeve djevojke pojavila 5. kolovoza. Pregledali su ga i otišli. Sat vremena kasnije opet su zvali – plav je i ne može disati. Stiže isti tim, no Matijaniću više nije bilo spasa.

Slučajem će se baviti DORH nakon kaznene prijave dubrovačke odvjetnice. “Treba obaviti razgovore sa svim sudionicima, pregledati medicinsku dokumentaciju. Važna će biti cjelokupna prethodna medicinska dokumentacija.”

Šef hitne, ni nakon objave snimki ne želi o odgovornosti. Na pitanje je li bilo propusta ili nije ravnatelj Hitne Leo Luetić odgovara:

“Ja još uvijek nemam definitivan stav. Odgovornost na meni je organizacija, što se toga tiče mislim da je sve bilo u redu”, rekao je Leo Luetić.

Unutarnji nadzor već se provodi u bolnici. Sutra stiže i inspekcija ministarstva zdravstva. U bolnici su završili s obdukcijom. Pred kamere ne žele.

“Histološka analiza je u tijeku te ćemo po završetku iste obavijestiti obitelj preminuloga kao i javnost o konačnom uzroku smrti gospodina Matijanića”, poručuju iz KBC-a Split.

Matijanićeva djevojka tvrdi i da su im rekli da nemaju lijek Paxlovid koji se koristi za oboljele od COVIDA. Pa se pokrenulo pitanje ima li ga dovoljno. Pitali smo to i u Ministarstvu, no bez konkretnog odgovora.

“Koristi se kod pacijenata za koje možemo procijeniti da će razviti teži u principu se koristi prvih 5 dana simptoma bolesti”, rekao je imunolog Zlatko Trobonjača.

Trobonjača nije htio o konkretnom slučaju, ali načelno apelira da se cijepe i imunokompromitirane osobe.

NAJNOVIJE