ULETIO JE U BUKTINJU Srbija nakon tragedije priča o heroju koji je ugrozio život da bi spasio tuđe

Tragedija koja je pogodila stanovnike stambene zgrade u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru ostavila je cijeli grad u šoku.

Četvoro djece, od kojih je najstarije imalo manje od pet godina, izgubilo je život u smrtonosnom požaru koji se dogodio u mirno nedjeljno jutro, nešto posle sedam sati. Roditelji djece su hospitalizirani, a uzrok požara još nije poznat.

U tom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i veru da još postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige za dobrobit drugih.

Hrabri, mladi policajac Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, sjekirom je razbio prozor, ne znajući kakva ga sudbina čeka.

Kad je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. No, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spasavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.

Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece. Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima.

Deca su odmah prevezena u bolnicu. Druga ekipa je je ubrzo preuzela roditelje dece. Nažalost, kasnije se saznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih i najbolnijih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici.

Ipak, hrabri i nesebični čin policajca Arslana Arslanovića neće biti zaboravljen. On je riskirao svoj život da bi spasio druge, i time pokazao da je pravi junak i najbolji čovjek. Zbog gutanja dima policajcu je nakon ovog događaja ukazana medicinska pomoć.

NAJNOVIJE