UŽAS KOD MURTERA Poznati novi detalji pomorske nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

Objavljeni su novi detalji o pomorskoj nesreći u kojoj su sudjelovali jahta i ribarski brod u ponedjeljak navečer kod Murtera. U naletu je poginula jedna osoba.

Policija je u svom priopćenju detaljno opisala kako je došlo do tragedije u ponedjeljak oko 19:35 kod Murtera, u kojoj je poginula jedna osoba.

Osumnjičeni 51-godišnji kapetan upravljajući motornom jahtom teško je prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije te je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi.

“Zbog navedene nesmotrenosti velikom je brzinom, neprimjerenom gustoći i broju plovila na moru, naletio na bočnu stranu ribarskog plovila i uzrokovao veliku materijalnu štetu dok je od siline udara oštećena kabina ribarskog plovila u predjelu kuhinje, u kojoj je od posljedica naleta motorne jahte na mjestu smrtno stradao 61-godišnji član posade”, objavili su iz PU šibensko-kninske.

Osumnjičeni vozač motorne jahte zbog sumnje u ugrožavanje posebnih vrsta prometa predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, prenosi Dnevnik.hr.

NAJNOVIJE