Velika potraga kod Dubrovnika, osam osoba nađeno, još najmanje troje traže na moru


U Dubrovniku je u tijeku potraga na moru, s vanjske strane Lokruma, gdje je pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka bez ljudi. Spašeno je osam osoba, a već satima traje potraga za najmanje tri osobe.

“Od popodnevnih sati na dubrovačkom području traje spasilačko – potražna akcija za tri osobe koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima.

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu, piše Index.

U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci.

Potraga je trenutno bez rezultata, a nastavit će se do noćnih sati te ćemo po zaprimanju novih informacija izvijestiti o daljnjem tijeku spasilačko – potražne akcije”, objavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

“Policija je uključena u akciju traganja i spašavanja na moru nakon što smo danas u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu o prevrnuću kajaka s vanjske strane Lokruma”, rekla je Hini glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija, dok je policija svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Policija je, dodala je Biskup, također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen. “Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vremenske prilike to budu dozvoljavale”, rekla je glasnogovornica.

NAJNOVIJE