VELIKE GUŽVE Evo gdje ćete sve čekati ako krećete na put

Zbog praznika rada i produljenog vikenda na brojnim dionicama i graničnim prijelazima bilježe se čekanja.

BIHAMK upozorava da je zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, usporeno prometovanje na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, kao i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica. I dalje se tijekom dana očekuje pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duga su zadržavanja na graničnim prelazima: Doljani, Bijača i Gabela Polje. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, od 30 do 45 minuta.

“Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta prometuje se otežano, jednom trakom.

NAJNOVIJE