VIDEO Četiri osobe u zemljotresu u BiH zadobile ozlijede, dvije zadržane na liječenju

Ukupno su do sada četiri osobe zadobile ozlijede im je ukazana medicinska pomoć nakon snažanog zemljotresa koji je večeras, u 21.43 sati, pogodio Bosnu i Hercegovinu, a čiji je epicentar bio nedaleko od Zenice, potvrdio je direktor Županijske uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojske županije Džavid Aličić.

Jedno lice je zadobilo ozlijede usljed odrona kamenja na magistralnom putu M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok je troje lica zadobilo ozlijede usljed odrona materijala sa zgrada u samom gradu.

U odronu na magistralnom putu M-17 oštećena su i dva automobila. Promet na magistralnom putu M-17 je u potpunom zastoju, a trenutno se radi na otklanjanju materijala koji se obrušio na tu prometnicu.

Promet se odvija alternativnim putem kroz naselje Tetovo-Banlozi i Vranduk do Nemile, gdje se ponovo uključuje na M-17.

Na poveznici ispod možete vidjeti kako je zatresao potres područje Žepča:

https://www.facebook.com/watch/?v=696213682597341&t=2

“Dvoje lica je nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpušteno kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno ozlijeđeno usljed odrona, zadržano na liječenju u Županijskoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stupanj ozlijeda”, kazao je Aličić.

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crijepa sa kuće te potpornog zida, koji je “zarobio” jedno putničko vozilo.

Epicentar potresa bio je 13 kilometara sjeverno od Zenice, na dubini od devet kilometara.

Prema evidenciji Centra za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH magnituda potresa u hipocentru je iznosila 4,8 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osjetio na širem području centralne Bosne i Hercegovine.

NAJNOVIJE