VIDEO Svjetske metropole dočekale 2024. spektakularnim vatrometima!

U ponedjeljak ujutro, 2024. godine prema srednjoeuropskom vremenu, Sjeverna i Južna Amerika su zajedno zakoračile u novu godinu, obilježivši početak iste tradicionalnim spuštanjem svijetleće kugle na Times Squareu u New Yorku na Manhattanu.

U ponoć je započeo tradicionalni 12-minutni vatromet s 10 splavi ispred svjetski poznate plaže Copacabana. Proslavu je također pratio orkestar i dronova.

London je ušao u novu godinu uz zvona Big Bena i spektakularan vatromet na panoramskom kotaču London Eye.

U Sydneyju je veliki vatromet zapalio nebo iznad poznate zgrade Opere i mosta Harbour Bridge. Po organizatorima, samo u luci ispaljeno je više od 13.500 raketa.
Osvijetljene su bile i znamenitosti u najvećem gradu na Novom Zelandu Aucklandu. Vatromet je osvijetlio Sky Tower, a gledatelji su uživali i u laserskom svjetlu i animiranom šou sinkroniziranom s drugim znamenitostima, uključujući most u luci.
Velike svjetlosne predstave organizirane su u Singapuru i Bangkoku, a u južnokorejskom glavnom gradu Seulu početak 2024. obilježen je golemim zvonom Bosingak koje je, kao i svake godine, udarilo točno 33 puta.

NAJNOVIJE