Vlada Hrvatske ponovno intervenira u cijene goriva, u BiH do sada nije poduzeto apsolutno ništa

Vlada će ovoga tjedna ponovno intervenirati u cijene goriva, najavio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ministar Oleg Butković rekao je kako će se danas održati redovna sjednica Vlade na temu cijena goriva.

“Doći će do sniženja, ali pričekajmo odluku Vlade. Da ja ne govorim nešto prije nego što Vlada donese odluku”, rekao je Butković. I dok susjedna zemlja prati inflaciju nizom mjera i obara cijene da bi olakšala život građana cijene naftnih derivata u BiH su odavno premašile kupovnu moć građana, a vlast nije poduzela ništa.

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojio je u listopadu Prijedlog zakona o izmjenama zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci.

Da bi stupio na snagu, potrebno je da ga potvrdi Dom naroda Parlamenta BiH, a što se do sada nije dogodilo. Vlastima u BiH se ne žuri raditi u interesu građana, koji namirnice i gorivo plaćaju po europskim cijenama, a plaće su im bosanskohercegovačke.

NAJNOVIJE