VOJNI ZRAKOPLOV PREBACIO 10 OZLIJEĐENIH U POLJSKU Krajem tjedna moguć novi transport

Deset državljana Poljske iz bolnica u Hrvatskoj prebačeno je zrakoplovom u bolnice u domovini, javlja poljska televizija.

Zrakoplov s ozlijeđenima u nesreći u Hrvatskoj sletio je u srijedu u varšavsku zračnu luku Okęcie. Ministarstvo zdravstva objavilo je da će zrakoplov prvo sletjeti u glavni grad, a zatim odletjeti u Poznań.

U srijedu u 10 sati vojni zrakoplov s medicinskim osobljem poletio je iz varšavske zračne luke Okęcie u Zagreb da bi prevezao pacijente. Zrakoplov se vratio u Poljsku, a u njemu je bilo 10 osoba ozlijeđenih u nesreći u Hrvatskoj.

Tijekom kratke konferencije za novinare, glasnogovornik Ministarstva zdravlja, Wojciech Andrusiewicz, objavio je da je 6 žrtava nesreće napustilo zrakoplov u Varšavi. Preostala 4 krenula su na daljnji put do Poznańa. Glasnogovornik nije otkrio u koje će bolnice ozlijeđeni biti prevezeni. Rekao je samo da će unesrećeni biti transportirani u više bolnica da bi se na najbolji mogući način pobrinuli za njihovo zdravlje.

Zamjenik ravnatelja Središnje kliničke bolnice Ministarstva unutarnjih poslova i uprave u Varšavi Artur Zaczyński dodao je da bi se daljnji transporti ozlijeđenih mogli dogoditi krajem sljedećeg tjedna. Još ništa nije odlučeno. Sve ovisi o općem zdravstvenom stanju unesrećenih koji čekaju transport.

Nesreća poljskog autobusa dogodila se u subotu 6. kolovoza ujutro na autocesti A4 sjeverno od hrvatske metropole. Autobus koji je vozio prema Zagrebu izletio je s kolnika i pao u jarak uz autocestu, priopćila je policija. U nesreći je poginulo 12 ljudi, a 32 su ozlijeđene. Sve žrtve nesreće su poljski državljani koji su hodočastili u Međugorje.

NAJNOVIJE