Vozio pijan, no kada je spomenuo punicu sutkinja se smilovala


Muškarac (40) proglašen je krivim i osuđen za vožnju u pijanom stanju u Podravini.

Prema presudi, on je ove godine u travnju oko 14.30 sati u mjestu Slokovec kod Ludbrega “upravljao osobnim automobilom marke mitsubishi iako je imao alkohola 1,49 promila“, prenosi Danica.hr.

Na sudu je priznao krivnju, ali i zamolio sutkinju za blažu kaznu jer ima malu djecu i mora uzdržavati punicu. Kaže kako je tog dana u Malom Bukovcu kupovao životinje pa se zapio s prodavateljem.

“Priznajem, popili smo nekoliko gemišta. Ali, nisam se osjećao pijan pa sam krenuo voziti prema Slokovcu i onda me je zaustavila policija”, branio se on.

Sutkinji je objasnio kako uzdržava djecu, skrbnik je punice i brine o bolesnoj majci. Deset godina vozi, kaže, i niti jednom nije osuđen za prekršaje u prometu.

Sutkinja ga je kaznila sa 600 eura, mora platiti 26 eura troškova te mu je izrečena jednomjesečna zabrana upravljanja. Kao olakotna okolnost uzeto mu je i to što mora skrbiti o punici.

Presuda je nepravomoćna i muškarac se na nju može žaliti u zakonom propisanom roku. Ali, može i policijska postaja u Ludbregu koja je tražila da ga se strože kazni.

NAJNOVIJE