VUČIĆ ZA RUSKE MEDIJE Moja riječ je vrijednija od bilo čijeg čvrstog obećanja

AutorN1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za agenciju Tass da namerava i dalje voditi nezavisnu politiku po pitanju neuvođenja sankcija Rusiji, uprkos ogromnim pritiscima Zapada.

Vučić je u intervjuu generalnom direktoru agencije Andreju Kondrašovu rekao da će se Srbija i dalje truditi braniti svoju poziciju što je duže moguće.

„To smo uspeli dvije godine. Hoćemo li ćemo to nastaviti raditi ne znam, ali se nadam“, kazao je Vučić, podsjetivši da je, kada je počeo sukob u Ukrajini, rekao kako ne zna kako će se događaji razvijati i kako je tada na državnom nivou odlučeno da Srbija, kao i svi ostali, osudi sukob, ali da je stav Srbije da ne uvodi sankcije.

On je naveo da mi znamo kako je kada vam se uvedu sankcije i da bi bilo nepravedno da to radimo ruskom narodu koji je za nas prijateljski.

„Rekao sam Srbima da to ne mogu garantirati jer nisam znao kakav će biti taj pritisak u budućnosti. Nisam htio igrati heroja jedan, dva ili tri dana, a onda promijeniti odluku. Ali ono što ja kažem je ‘ne znam’, a kada kažem da ne znam, onda je moja riječ vrednija od bilo čijeg čvrstog obećanja“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao kako su na svakom događaju na međunarodnom nivou gde je prisutan glavna tema sankcije Rusiji.

AutorN1

NAJNOVIJE