ZAKLINJANJE U VJETAR Kunu se u interese naroda i građana, poštivanje Ustava BiH, a već sutra…

“Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati danu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana”- tekst je to zakletve koju izgovaraju članovi Predsjedništva BiH, Dodik koji ne trpi ni himnu BiH, ni BiH, Komšić koji još nije nogom kročio u dio BiH koji navodno predstavlja, niti je ijedan predizborni skup održao u Hercegovini. Najdalje što je otišao bilo je Pozorište lutaka u Mostaru.

Po prvi puta sutra se zaklinje žena, opet Komšić i Denis Bećirović, koji je zadao težak udaraz Izetbegoviću u trci za Predsjedništvo.

Konstitutivna sjednica Predsjedništva BiH biće održana sutra u Sarajevu kada će biti izvršena primopredaja dužnosti i novoizabrani članovi položiti zakletvu.

Zakletvu će položiti novoizabrana srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, te bošnjački član Denis Bećirović i “hrvatski” Željko Komšić.

Novoizabrani članovi preuzeti će certifikate koje će im uručiti Središnje izborno povjerenstvo, najavljeno je iz Predsjedništva BiH. Prva predsjedavajuća Predsjedništva BiH biti će Cvijanović.

NAJNOVIJE